Vi har väntat i två år!

103193-6Vi har väntat i två år!

Äntligen!
De har kommit tillbaka! Världens mest kopierade bild och den näst mest värdefulla bilden på hela jorden. "Skrik" och "Madonna" av Munch är i polisens händer idag.
Som vi har väntat... hoppet hade nästan försvunnit om att man någonsin skulle hitta dem. Men nu kan vi alla andas ut igen. Konstvärlden är räddad, Norrmänn är glada och Munchmuseumet har säkert lärt att det kan löna sig med lite säkerhet om man vill behålla dem i fortsättningen också... ;o)

Fleksnes

Fleksnes

Den norska figur som gjort sig mest känd i Sverige är väl ändå "Marve Fleksnes". Jag såg i går en dokumentär om honom eller rättare sagt om Rolv Wesenlund, som han heter egentligen. Väldigt underhållande och intressant program. Fleksnes är gjord efter "medelnorrmannen" och det är nog därför han blivit så känd, även utanför Norges gränser, inte konstigt det för han är ju lite tokig! 
Från bärjan var det ett Brittiskt koncept och idé där TV-serien hette "Steptoe and son". Den kopierades och gjordes om lite för att passa i Norge. Bl.a så la Rolv till Fleksnes utrop "-Deee o", som ju blev välanvänt kan man säga! Detta utrop, berättade han i dokumentären, kom ifrån en resa som han och hans fru gjorde ner till medelhavet, där de såg en konsert med lite blandade artister och en av artisterna använde just detta utrop i showen. Efter den resan började Rolv väcka sin fru med att just skrika ut -"DEEE O" till henne, en äkta romantiker han är eller hur... jag menar vem som helst skulle väl vilja bli väckt av en Fleksnes som skriker i örat på en... :o)

Det som göms i snö kommer upp i tö

Nu har jag haft en bra och välbehövd städdag bland alla papper i lägenheten. Och vad dyker upp...!? En sak jag trodde var helt borttappad... min norska namnbok!
Så innom kort kommer jag publicera några härliga namnsammansättningar. Ett smakprov är att det finns klassiker som Glenn Roger och Snorre Bakos!

Trond Viggo Torgersen

Trond Viggo Torgersen

Här kommer en tribute till två fantastiska norska figurer. Detta är från ett norskt barprogram som alla här har varmt om hjärtat. Mannen är Trond Viggo, en av de bästa människorna på jorden, och bredvid i hans armar är Flode, ett gigantiskt gosedjur.
Som ni ser har Flode två fina framtänder som förstås måste borstas varje kväll. Borsta tänderna på norska heter "pusse tennerne", bara det är ju fint!
Till tandborstningen sjunger Trond Viggo en liten låt som går:

"Puss, puss, så får du en suss,
puss, så får du en suss.
Hver eneste tann
med børste og vann.
Puss så får du en suss"

Är det inte underbart!? :o)


Dyr pizza

Jag träffade min granne i hissen. Har har fått halsfluss, halsbetennelse, stackarn! Han hade jättehög feber och svårt för att prata. Antibiotika och sånna grejer. Då, när man tycker så där synd om sig själv, brukar man ju gärna vilja unna sig något. Det ville han med göra, så han beställde en pizza från pizzaresturanten Peppes. Det är väl inte så konstigt tänker man, men det var bara det att den kostade 325 kronor!!
Vem på hela planeten, som är frisk, kan tänka sig att betala 325 spänn.... för en pizza!?
...men han fick den ju hemkörd iallafall...

Syssla

Jag studerar i Oslo. Högskolan. Om två år är jag klar. Då är jag Faglærer i forgivning, kunst og håndtverk.

Jag och han som fick mig till Norge

Jag och han som fick mig till Norge