Hej mitt vinterland

Nu far jag te Ume´. För å fir jul. I den norrlänska skogn. Ja ska mys me familjen å spel yatsy å häls på tomtn. Ja hoppas hä kom lite snö bara, så vi kan få fram spaken och sus fram mellan granarna. Å hugg julgran ska vi göra. Hä ska bli så fint å kom upp dit igen.
God Jul!

En speciell gård

Jag har sett det roligaste efternamnet. Det var Espen på Juventekontoret som kom och visade mig ett addresserat kuvert, -det här kan jag tänka mig att du tycker är ett roligt namn- Så läste jag Baisgård...va!? haha

Flytt och flytt

Utan snus i 5 dagar försmäcktar vi i detta hus...
Nu har vi bott i den nya lägenheten i 5 dagar. Vårat liv är just nu i kartonger och i bäddsoffa. Utan ugn och spisplattor, så är det vattenkokare och mickro som gäller vid matlagning. Men tomtar och annat julpynt, det har vi iaf. Och julmust... tack mamma och pappa för leveransen av den :o)
Internet ha vi inte heller än, så vi får snylta lite på lite oskyddade nät häromkring. Det är lite krångel när man flyttar till helt nytt, våran gata, som också är helt ny, finns ju inte registrerad överallt, så internet tex. går inte att koppla in i huset än. Därför kan det ta ett litet tag mellan skrivningarna.

Idag var dagen

Idag var dagen 
Idag har det hänt. Nu har vi fått den. Vår alldeles egna lägenhet. I två år och tre dagar har vi väntat på just denna dagen... bare helt sinnsykt deiligt!
Vi fick 7 nycklar och ett paraply... inte vet jag, men det kanske regnar extra mycket på Grønland...

Ett låångt steg närmare jullov

Idag har jag haft tentamen (examen), i ett ämne (fag) som heter "Miljö och material". Det är ett helt sjukt stort ämne. Man ska kunna alla bindningsmedel, textilier, plastmaterial, kemiska beteckningar på alla material vi kan använda i skolan, miljöfarliga ämnen, färgpigment, varningsmärken, vad som är i tvättmedel, lim, kemiskt framställda plastsammansättningar, allergogena ämnen, hälsoskadliga ämnen, textilfärger, efterbehandling av textilier, färgämnen i mat, naturliga/organiska ämnen som används överallt, metaller som är hälsoskadliga, keramik etc.
Och allt detta hade vi prov på idag... mitt huvud var i fullt snurr när jag gick till skolan... och jag var så sjukt nervös.
Så fick vi utdelat proven och det var så enormt svårt. Jag blev så frustrerad av min nervositet och mitt huvudsnurr. Men så tog jag ett djupt andetag och plöjde mig igenom uppgifterna. Jag försökte lita på min logik, mitt förnuft och inte minst på min magkänsla.
Men vad gör man när man ska hitta den kemiska beteckningen på "kalsinert soda" och när man ska komma på vad som är bäst för att surna till ett färgbad för ull, eller vilket av fem alternativ som är i riskgruppen 5 för att ge allergisk astma? Jag körde uteslutningsmetoden och lite gissning.
Efter att jag läst uppgifterna tre gånger till, med handen tryckt mot pannan, så fick det vara nog. Jag var helt bombsäker på Ett svar, resten var jag osäker på.
Då ställde jag mig i kön fram till läraren som satt och rättade för en efter en, mitt hjärta slog stenhård och händerna var lite ostabila... så var jag helt säker på att jag inte klarat det...
Jag la mitt prov framför läraren och hon började snabbt sätta 1or vid varje rätt svar, när gränsen för godkänd överskred kunde jag lättad sänka axlarna.
Jag landade på 75% rätta svar....
...tack och lov för att jag har min magkänslan...

I väntas tider

Efter massa sökning, titting, letning och efterforskning har vi nu lyckats med att köpa alla vitvarer till den nya lägenheten. Kyl/frys, diskmaskin, inbyggningsugn, induktionstopp och tvättmaskin. Och de leveras dagen efter vi får nycklarna till lägenheten, va! Fantastisk! Och prutexperten Per Jørgen har varit ute och fått ett fint pris på det hela. Hade vi tagit lägenhetsleverantörens pris hade vi fått betala 15000 kr mer. Så på detta sätt kommer vi nu ha pengar till både soffa och säng.

Jul, Jul

Första december!
Årets TV Julkalender är magiskt bra! Full med riktigt bra skådespelare och massa julkänsla. Det snöar i
första avsnittet vilket är ett väldigt bra tecken.