Mannen med fezen

Jag och PJ satt helt fredligt i soffan en kväll då jag av en händelse råkade se ut ur fönstret och in i  kontorsbygningen på andra sidan vägen. Där, mitt i ett upplyst rum stod en, som det såg ut för oss, helt vanlig man med blå skjorta och jeans. Det är bara det att han tar på sig en fez. En överdrivet lång fez dessutom, säkert 30 cm hög. Jag stirrade ganska distingt ut genom fönstret på den mannen kan man säga. Han tittade upp och såg rätt mig, sen dök han ner på golvet.
Då började det här bli riktigt intressant. Jag släkte ljuset i lägenheten för att inte synas så bra. Sen satt både jag och PJ klistrade vid förstret och följde med med spänning. De följande minutrarna såg vi fezen gunga bakom hans skrivbord, dyka upp så snabbt ner igen, hoppa upp på ena sidan rummet och sedan dyka upp på andra sidan rummet strax efteråt. En lång stund senare reser sig mannen upp, går fram till en hylla, tar av sig fezen och går oberöd ut ur rummet. Vad gjorde mannen med fezen på golvet på sitt kontor en helt vanlig vardagskväll i oktober?

                                                                                                                       Mannen med faz

Nedräkning

Idag är det 2 månader kvar till julafton. Jag är ju lite tokigt glad i jul ju. Det är mysigt. Hela december längtar jag till, julkalender, pepparkakor, glögg, lussekatter, julgran och allt. Iår kommer jag dessuton ha svt 1 från och med den 6 dec, så jag slipper se alla julkalenderavsnitt på webben.

Ett steg närmare

Idag har vi varit i våran nya lägenhet. Det var första befaringen, besiktningen av den. Och oj, oj så fin :o). Hela 33 småpunkter som ska fixas till inom fem veckor, inga problem för alla duktiga svenska hantverkare som jobbar där ;o) 
Så nu är inredesdebatten i full gång här hemma mellan Gram och Hallbert, ska det bli skaparvrå/rum eller gästrum i lilla det extra rummet, eller kanske något helt annat!? Du får gärna tycka till! Det kommer iaf bli så bra att bo där. Staka positiva känslor för lägenheten!

Varsågod

Komik

Det finns en norsk komiker. Han hette från början Espen Thoresen, ett helt vanligt namn, lite för vanligt kanske om man är en komiker.... 
Så han har lagt till två meget morsomme namn, till Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha.
Det är ju ett fantastikt bra namn. Tänk när han ska på läkarbesök, och sjuksköterskan kommer ut och ropar upp Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha varsågod. Det blir liksom med en gång komik i vardagssituationer. Jäkligt skön kille!

För övrigt kan jag lägga till att stand up på norska är fantatiskt bra! Så finns det ju dessutom många riktigt bra komiker i Norge.

Dagens kaffe-tips

Idag har jag jobbat i kaffebaren. Man blir lite arbetsskadad när man jobbar i kaffebar, man vet liksom hur man helst vill ha sin kaffe. Bäst är ju att göra den själv. Jag tycker om mocca, "enkel mocca med extra skum", det är min grej. Choklad och kaffe tillsammans är en väldigt bra kombination. Eftersom det var relativt lugnt idag i kaffebaren, så jag fick tid till att göra min kalla favoritkaffedryck ismocca.

5 isbitar
2dl mjölk
1 enkel espresso
lite chokladsås

mixa ihop, häll upp och lägg gärna lite vispad grädde på toppen.
Mums!
Äter man fruktsallad till så blir det dubbelmums.

Inred

Nu har jag inte varit på Oslo Juventes sommarställe Kirkevik på jättelänge. Det är tråkigt! Jag vill ju vara där och se när vi bygger fram de nya sovrummen. Vi gör ett rum till varje värlsdel. Jag har valt ut väggfärg till alla rum, hittat massa bilder, hittat fina tyger till gardiner, köpt nya speglar och ramar. Vi lägger nytt golv, bygger nya sängar, lägger nya elledningar, byter alla dörrar. Det kommer bli så himlans fint där :o) Jag ska åka ut på måndag.

Namnsammansättningar II

Här kommer fler härliga namnsammansättningar från Norge direkt från mitt namnsamlingsblock.
Läs och njut!

- Glenn Roger
- Lars Jacob
-Tom André
- Nils Petter
- Jon Arild
- Arne Johnny
- Harald Magnus
- Tore Jardar

Det svake kjønnet...

På min klasskompis systers skola har en lärare utnämt kvinnan till "det svaga könet". Det gjorde han genom en tävling mellan killarna och tjejerna. Killarna vann så alltså; tjejerna är de svaga. Tjejerna skulle ju så såklart starffas för att de förlorat könskampen. Det skulle straffas på det sättet att de en hel dag skulle gå utklädda som killar, han påpekade noggrant, skriftligt, att de inte fick använda något smik på denna dag och att alla tjejer skulle ha killkläder på sig. Hur sjuk i huvet får man va som lärare?

Första höstdag

Idag är det den första riktiga höstdagen. Det har ju regnat i en vecka iofs. Men idag är det riktigt kallt och rått ute. Dessutom hade jag på mig min nya höstjacka idag... och fingervantar..., så kallt trodde jag att det var imorse, och det var det. Välkommen höst!

Mycket nu!

Just nu är det j*klans mycket! 5 daed-lines denna vecka. Ledsen att jag varit lite off här, men det har sin naturliga förklaring...
Men nästa vecka blir nog lugnare hoppas jag!
Tills dess säger jag bara: ...det är mycket nu...