Vietnam

Nej nu drar jag. Väskan är packad och blommorna är vattnade. Jag kommer tillbaka den 13 maj. Sköt om er alla tills dess.

Språkförrvirringar i sagovärlden


Man börjar ju lära sig en del om Norge vid det här laget. Och nu har jag kommit fram till en sammanställning. Detta är mest för att lugna ner förrvirringen det lätt kan bli när en norsk och en svensk möts och börjar prata om kära och klassiska sagofigurer. Eftersom det flesta figurerna i de flesta tillfällen har olika namn så har jag därför satt ihop en lista för att underlätta:

Svenska                        Norska
Kalle Anka                    Donald Duck
Kajsa Anka                   Dolly Duck
Farmor Anka                Bestemor Duck
Musse Pigg                  Micke Mus
Mimmi                           Minni
Mårten Gås                  Guffen
Knatte, Fnatte, Tjatte  Ole, Dole, Doffen
Farbror Joakim            Onkel Skrue
Alexander Lukas         Heldige Anton
Uppfinnar Jocke          Petter Smart
Ankeborg                      Andeby

Alfons Åberg                Albert Åberg
Molgan                         Skybert

Pettsson                      Gubben Pettersson
Findus                          Katten

Nalle Puh                    Ole Brumm
Nasse                          Nasse Nøff
Tiger                             Tigergutt
Ior                                  Tussi
Kanin                            Petter Sprett

 image26
Farbror Joakim eller Onkel Skrue?

Tenta- och vaccinationsklar

Nu börjar Vietnam krypa närmare.
Igår fick jag vaccination i armen och i magen och det införskaffades en Vietnamguide. Så nu börjar vi bli rustade...


Tentamen i vårsolen

Nu sitter jag med tentamen i Kunst og Formkultur, detta spännande ämne! Vi har fått uppgiften att skriva om Munchs utsmyckningar i Oslo-universitetets aula.  På torsdag är jag klar med detta. Tills dess är det jobb, jobb och skriva, skriva som gäller.

Mitt senaste projekt

image25

Jag har fått i uppgift av Juvente att inreda och styla upp kontorets möterum. Idag blev jag klar med det. Till denna anledning jag har bl.a. målat tre tavlor...
Sen har jag ju såklart fixat gardiner och lite gröna växter och lite fler bilder, men..
..oj oj oj så bra det känns att vara klar!

Hårvänner

Jag har två speciella vänner. Eller snarare är sammansättningen av oss tre speciell. Vi är alla sådana som gillar att fixa hår och bli fixad på håret på olika sätt, så om man vill ha dreads eller rastaflätor så är det bara att säga; Hanne och Trine, har ni möjlighet att fixa mitt hår innom en snar framtid. Väldigt smidigt!
Idag var det min tur att fixa. Jag fick ett meddelande från Trine: Har du tilfeldigvis fri i dag? Mitt hår har kommet!!!
Och tillfälligtvis så hade jag ju ledigt!
Så jag tillbringade dagen med att sätta i förlängningslöshår som Trine hade köpt på e-bay. I paketet från Hong-Kong ingick det färdigvaxade, äkta hårslingor och löshårsvax-smältningstång och lite andra hjälpting, men ingen bruksanvisning... så det blev lite tittande på internet, fundering och testning och sen gick det riktigt bra. Svart hår och några röda slingor blev det. Jättefint! 
image24
Ojdå! Trine såg visst lite speciell ut på bilden, det kan bero på att hon gör sin alterego-min Berit.

Påsk med 70-tals tema

Nu har jag och PJ kommit tillbaka från Florø där vi har firat påsk med PJs mamma och syskon, med tillhörande familjer. Florø ligger ca 3,5 körtimmar rätt upp från Bergen och är Norges mest västliga stad. Byn har 11 tusen invånare och väderomslag typiska för kuststäder dvs. under en period på 24 timmar får man uppleva regn, snö, hagel, solsken och vind, vind, vind. Detta fick vi uppleva varje dag i 5 dagar. Härligt!
Eftersom det till hösten vankas säljning av deras stora familjehus i det lilla samhället så var syskonens stora påskuppgift att gå runt och välja saker som de ville ha kvar, alt. dra lott om och säga till om vad som kunde slängas och inte.
Och det resulterade i att vi gjorde några riktigt snygga retrofynd. Som LM Ericssons klassiska Kobra och några 70-tals vägglampor. Vi är helnöjda!

            image22
            image23

Distriktsårsmöte med pusselbussen

image19
Söndagsmorgon på Saxenborg

Jag har kommit hem efter en väldig bra helg! Dalarnas distrikt är väldigt trevligt ett  där man kände sig väldigt välkommen! Alla Junisar, IOGT-NTOare, UNFare, ja alla som var där hälsade en välkommen, pratade och log mot en. Jag fick finfina presenter och massa roliga stunder. Det hela blev bara bättre när....
Distrikts?rsm?te med pusselbussen
...Pusselbussen till slut kom fram!

Tätt följt av ett alldeles för stort moln av grå rök kom den krypandes upp på gruset framför gården, med tillhörade ägare. Den var denna gång fullpackad av kanelbullar som man fick äta sig mätt på om man så ville (inte för att någon var hungrig, då detta är sällan förekommande när man är på Saxenborg). Hur som helst så strömmade anmälningarna till kongressen in och helgen var toppad!

Jag är glad och påsklovet, lika gult som bussen, är här!