Aktiva faror

När man säger att man ska till Bulgarien, blir folk med en en gång lite rädda för att man ska råka illa ut. -Vågar ni det i dessa tider? -Ta det lugnt då! -Det är ju helt sjuk där! Som tur är ska vi ju inte till Sunny beach, där allt bråk och annat tråkigt händer. Trist sånt där, med människor som förstör för andra.
Vi ska till Sofia och upp i bergen i en vecka, sen ska vi någonannanstans i Bulgarien i tre dagar, men inte till beachen. Ingen slåssing, 30 grader och sol, tippar jag på, eller hoppas, Dansande björnar, som inte dansar, lite lingång kanske, och maskerad visst, mixning av alla olika européer, dominoverkstad, dålig engelska och internationell evening. Kan det vara annat än EGTYF? eller förlåt Active! Kommer ta mer än ett år att vänja sig vid det namnet. Om några timmar är vi där...

Änglasommar utan sol

På sommaren ska man ju hänga i parker, bada, sola, gå i flippflopps, äta glass, ha solglasögon och vara varm. Men det är minsan inte så lätt denna sommaren, jamen, gitt!
Istället regnar man bort och med åskan som dessutom kom idag vill man ju bara gömma sig innomhus. Idag  hann jag med fika, på svenska vis, med Peter och Jocke iaf. Innan regnet helt tog av och öste! Och en bowlingrunda på discobowlingen här i stan blev det efter regnskuren. Till råga på allt vann jag dessutom, jag vinner aldrig i bowling, det händer liksom inte, har bara otur och kass teknik. Men inte idag... jag står häpnadsfull!
Om bara solen kunde komma fram igen. Och så har vi en prinsessa som talar med änglar. Hur ska denna sommaren sluta!?


I musikalernas värld

image27
Jag har på senare tid känt mig som Julie Andrews. Jag har sytt byxor av en gammal gardin.

Söndagsbarn

Idag har varit en fin söndag. Lång promenad genom Oslos fina gator. Idag upptäckte jag att om man bara kommer en bit bort från stadskärnan så finns det så många vackra platser i Oslo. Stadskärnan är bara ett virrvarr av arkitektoriska missanpassningar där olika stilar och malplacerade hus står på rad. Stora betongklumpar brevid vackra gamla trähus som bara drunknar i allt det gråa. Det finns liksom ingen logik i arkitekturen där. Men runt om kan man se riktiga pärlor och fina parker och grönområden. Om man dessutom har picknickmat och varm choklad i ryggsäcken är det perfekt med en Olsopromenad på söndagar.
Promenadens mål idag var Colloseum på Majorstuen där den 5e Harry Potter-filmen sågs. Det var en bra film. Det hade kortats av väldigt mycket från boken, såklart, men inget av det viktigaste var utlämnat, vilket jag tycker de andra filmer har gjort.
Jag är nöjd, fler sådana söndagar till folket

Sommarunder

Mina sommaruppdateringar börjar med kongressen. Nu har jag alltså varit på kongress i Uppsala. Jag tillhör nu årets avgående förbundsstyrelse. Det har varit spännande och lärorikt och nu tackar jag för dessa två år. Om drygt ett halvår seglar jag in i IOGT-NTO´s nedre åldergräns. Kongressen var kort, intensiv och lite omtumlande. Så där som en kongress ska vara alltså. Maten var helt klart bättre än förra kongressen, Fs-showen var kanske inte bättre än förra, men det blev iaf en tillställning där alla bjöd på sig själva och med inte allt för mycket interna saker. Jag kan inte tacka killarna tillräkligt för att de hjälpte mig ro detta iland i sista sekunden. Tack, Espen, Erik, Anton, Marcus och Andreas. Ni är mina klippor!

Efter kongressen tillbringade jag några mysiga dagar i Stockholm. Strosa runt, shoppa och fika med Anton och Elina är något jag får göra alldeles för sällan. Ni är underbara, älskade vänner.

Sen kom jag hem till städning och fixing inför kalas på 25årsdagen. Den dag då man inte längre får åka som ungdom på framskaffningsmedel. Det blev en fin dag med engelsk, svensk och norsk grattissång, mysiga gäster och härlig stämning. Tack alla som förgyllde min dag!