Ett enkelt sätt att få reda på mer om sig själv

Jag har kommit över en lätt och rolig lek:
Om man tar och skriver sitt namn+ tycker om att, innom citattecken på sökfönstret i google.
Som: "Sofia tycker om att".
De första 10 länkarna gäller:

1 Sofia tycker om att gunga ute i lekparken. De går i Ekskolan och kommer till eftis med taxi. Sofia gillar allt ute i parken och också Viljam.
2 Sofia tycker om att gå på JENSEN gymnasium
3 Sofia tycker om att göra en snygg översättning och hitta de rätta nyanserna så att mottagaren enkelt hänger med.
4 Sofia tycker om att teckna och måla. Det krävs planering och ordning att bo på en liten yta. Men att t ex stryka är inga problem.
5 Sofia tycker om att hamna på Internet så därför fick hon en undanskymd plats i bakgrunden.
6 Sofia tycker om att titta i fotoalbumet.
7 Sofia tycker om att snurra. Oftast blir det högervarv.
8 Sofia tycker om att måla. och vill bli konstnär en dag. Hon vill att hennes konstverk ska ställas ut i stadens bibliotek.
9 Sofia tycker om att åka pulka.
10 Sofia tycker om att klättra upp i borgen och mysa bland alla kuddarna.

Den här kom inte med men den är kanske en av de bästa:
11Sofia tycker om risflingor och bröd med leverkorv

En blogg som ger perspektiv

Eftersom jag sitter inne och jobbar med mina bilder vill jag gärna ha lite att lyssna på. Jag lyssnar mycket på radio för tiden. P3 är väldigt bra i Norge. Många bra program och programledare.
Det finns såklart dåliga eller mindre bra programledare på P3 också, men hur som helst så hörde jag på Are i programmet Odenbanden, ett program som har väldigt bra blandning mellan allvar och humor. 
Are ringde igår upp en 19årig pharmasepht-studerande kille som bor i Bagdad. Nabil heter han och för en blogg över vad som händer i hans stad, hur verkligheten ser ut efter USAs invation och vad Alqaida, shia- och sunni-muslimer gör mot varandra. Nabil är också en hobbytrudadur och brukar spela in låtar, där han sjunger och spelar gitarr. Det finns ett klipp på hans blogg som är riktigt skämmande.
Han satt och skulle spela in låten "Peace train" av Cat Stevens, som börjar med meningen "I´ve been happy lately". precis efter han har sjungit den raden hör man ett pistolskott, krach och ett väldigt brus. När jag hörde det trodde jag han blev skjuten, men det visade sig att det var skottlossning på gatan nedanför hans hus och ett skott kom in genom hans fönster och träffade väggen ovanför hans huvud där han satt och sjöng! Helt sjukt absurt, det är hans vardag.
Jag blev såklart helt tagen och jättenyfiken, gick in på hans blogg för att läsa hans inlägg, och vilka perspektiv på världen man får! Nabil väljer själv att vinkla händelserna komiskt eller satiriskt, Han sa att "du kommer antagligen tycka att det är fruktansvärt, men jag kan inte se annat än komiskt". Antar att det är en slags överlevnadsmekanism.

Jag rekomenderar starkt att gå in och läsa 19åringens skildring av Irak:
http://nabilsblog.blogspot.com/

Dagar som denna

Vissa dagar går det inte alls som man vill, detta märker man speciellt när man, som jag, sitter med slutprojekttentamen för andra året på min utbildning. Jag sitter och gör bilder, textila bilder. Igår gick det inte, det bara inte fungerade. Jag fick inte till något jag försökte med och stressen började komma om att jag aldrig i hela världen kommer hinna klart.
Men så kommer dagar som denna.... vad säger man: Tack och lov för det. Idag har liksom hela gårdagens problemknut bara knutigt upp sig framför mig och jag får gjort massa. Det vill säga att jag är nästan klar med tre av mina bilder och har då bara en kvar. Eftersom jag har satt deadline till mig själv om att vara helt klar med alla bilderna till nästa torsdag har jag åter tron på att detta ska gå bra.

Norsk komiker

http://www.youtube.com/watch?v=rDAZy3Sm0g0&mode=related&search=

Atle Antonsen, en allvarligt rolig kille