Så går en vecka från vårt liv och kommer aldrig åter...

Denna veckans sammanfattande.
Klassresa till Tjöme. Arkitektgruppen var ute på tur. Vi fick se våran lärares designade verk. Riktigt skitbra arkitekt. Jag är grymt impad! Vi fick bo hos en poliskonstapel som fiskade hummer och krabbor. Massa mat, supergott. Hummer är underbart, trots att det är dött djur.
Ledig torsdag och fredag för att ta igen sig efter klassresan. Jag jobbade med min design på sommarhuset jag ska bygga upp i skala 1:50. Det blir roligt. Jag tror jag kommit fram till den slutgiltiga smartsmarta lösningen. Krav på uppgiften: Konstateljé. max 40 kvm inneareal, max 40 kvm uteplats, minst 300 cm i takhöjd, plats till övernattning för 2 pers, kök och bad inget krav, minst 20% av golvytan ska motsvara fönster på väggen. Jag har täkt in kraven nu...
ArchiCad är ett riktigt coolt arkitektprogram.
Körledaren för Högskolans kör är väldigt intensiv och sprudlande. det går lite fort fram och alla är lite stressande över den spanska vaggvisan vi ska framföra nästa måndag. Hur ska detta gå? Jag måste träna stämman hemma.
TorsdagsYoga på studentidrotten. Fin kvällaktivitet efter skolkören. Hatayoga, dynamisk poweryoga. Bra lärare, lite belysning och raggsockar på under avslutningen. Mys.
Biljetter till jul, jul, strålande jul Umeå är bokat. Biljetter till Madrid är bokat, resa resa, Madrid i 4 dagar blir väldigt bra i November.
Nu far det iväg till Göteborg.

Silver

Vi har skapat studentförtag i klassen. Det var en uppgift i entreprenörskap-period. Några grupper har valt att gå vidare med sin idé. Min grupp GOMP har valt att fortsätta, för att vi har en så otroligt bra idé! Vi har så stor tro på vår idé så vi var med i en gründeridétävling i måndags. Vi fick 5 minuter med en dommarpanel för att förklar idén och idag var det prisutdelning. När resultatet kom fick vi 2.a pris! Fantastiskt. Vi får ju bara större och större tro på detta!

Kartongparasit

Idag har jag byggt mig själv i narturlig storlek i kartong. Det är något som man inte gör varje dag.
Idag har det dessutom blivit vattenhysteri i Oslo. På morgonen fick vi ett alarm om att vi har parasiter i dricksvattnet. Koka vattnet i 3 minuter innan det dricks är rådet vi fått. Eller så kan man köpa vatten på flaska vilket typ hela Oslo gjort idag. På jobbet idag hade vi inget kaffe eftersom vattnet i kaffemaskinerna inte kokas innan det rinner. Detta med kaffebristen på BI gjorde alla studenter helt kaffeabstinensgalna. Tine iskaffe gick det istället otroligt mycket av. Vattenflaskor också såklart. I flera butiker tog flaskvattnet slut också. Folk blir som helt galna och köper stora vattendunkar.
Jag tänker att detta egentligen är väldigt bra att uppleva. Att folket i Oslo nu får känna på att något man tar så förgivet som kranvatten inte är så självklart ändå. Visst är det omständigt och jobbigt att inte ha allt så lättillgängligt som vi är vana vid men det kan bara ge människor större förståelse för omvärlden.
image35

Falska förhoppningar

Igår sa några radiopratare att "det kan snöa imorgon, så hoppas ni har hittat fram vinterskorna". Snö liksom, i oktober. Jo det har hänt, men snöade det idag för det? Nej det gjorde det ju inte. Det bara regnade och regnade. Detta bekräftar bara att man ska inte lita på radiopratare. De är så många av dem som säger massa dumt.

Veckans fakta

Detta nya tema ska ta upp fakta om omvärlden. Det första inlägget går till Sverige och är dedicated till försvunna yrken. I går på UR gick det ett program vid namn "VeteranTV". Där fick man träffa gamla människor som gör bra saker. Några pennsionister som hjälper polisen i Stockholm, en annan grupp som tränar Karate. Och en man som har varit Cykeldäckstestare. Detta är ett yrke som försvunnit från vårt samhälle. I samma veva har andra yrken försvunnit såsom:
Rallare
Fyrvaktare
Lykttändare
och inte minst Russinskrynklare
tänk vilket jobb att skrynkla russin, det är hedersvärt arbete.