Saknad

Jag börjar bli så trött på allt bröd här...
Jag vill ha mellanfil med flingor till frukost igen. Mild yoghurt med vanilj eller honung, yalla till mellanmål och Magnum till dessert. Jag saknar hallonkräm och aprikoskräm, Nyponsoppa med mandelbeskvier, Pastasåser med lätt-cerme fraise, tunnbröd, Quorn och andra Vegetariska alternativ, Grovt bröd med lingon, mild Herrgårsost, Hönökakan, Keso, åh jag saknar verkligen Keso.
Jag saknar Ekströms, Felix, Pågen och GB. Men allra mest saknar jag dig Arla.

Gammal som gatan

När jag var 13 år fick jag en cykel av mamma och pappa. En svart, 21växlad Crescent. Den har använts och använts, åkt med flyttlass på flyttlass, lånats bort, åkt till Hönö och tillbaka, transporterat mig i vått och tort till skolor, träning, dans och nöjen. Okej att den har börjat rosta, nötts sönder lite, Men det har hållt i närmare 12 år.
Fast igår var det ändå dags. Efter 12 år på min cykel så ansåg jag att det var på tid med en ny.
Nu tackar jag min Crescent performance-cykel för trofast och lång tjänst.

Ett nytt avstamp

Så var examen tillbakalämnad och fin. Lite extra fin eftersom jag fick högsta betyg.
Detta innebär att det är stor lycka
Och med stor lycka kommer även sommaren på Kirkevik. Kirkevik är en fantastisk vacker plats som Juvente äger. Det är fyra vita trähus på en stor tomt vid havet . Jag sitter med i Kirkeviksstyrelsen och vi håller på för fullt med att fixa iordning och renovera. Det tar många ideella krafter och timmar, men det är härligt att se att vi börjar komma någonstans med våra projekt.

Mitt sommarlov...

...är jätteskönt, mitt sommarlov....då kan jag bada hela långa dan...

Nu är min sluttentamen klar, inlämnad och borta väck från min vård. Nu kan jag inget mer göra åt den, inga fler skisser, inge mer sying, inge mer målning, inge mer skrivning. Nu ligger den klar för bedömmning på skolan långt borta från mig.
Och det är så härligt att ha sommarlov, äntligen!

Sommar, sommar, sommar
oboj, vilket vackert väder, solen skiner idag. Ohoj, inga tunga kläder behövs och det gillar jag. Så upp å hoppa det är sol idag......

En kväll...äntligen

Igår hände det, äntligen som jag väntat på igår!
För några veckor sedan så sa en vän till mig, närmare bestämt Jan Tore sa:
-Sofia boka in kvällen den 31 maj, vi ska på date!
-Jaha, så roligt. Vad ska vi göra?
-Det får du se...
Va! Han hade bokat in en överraskningskväll till mig. Jag som är en av de mest nyfikna personer på denna jord!
Men så igår... då var dagen här. Jag hade länge funderat på vad jag skulle ha på mig, och såklart försökt få ur JT liiite info iaf, men icke. Jag hade ju även varit på PJ ett antal gånger och fösökt fråga ut honom också, om han visste vad som skulle hända, men han bara smålog och sa att han inte visste. Är det inte bara så att man spricker av nyfikenhet över något sådant!? åh vad jobbigt att vänta.
Men igår vid 7 mötte jag JT på Grønland och vi strosade iväg, eller jag hoppade väl mest av nyfikenheten. Vi gick först på Itaiensk resturang, där det alkoholfria vitvinet var gott, trots att servitrisen sa att det smakade som "dårlig hemagjord druvsaft".
Hur som helst, efter maten fick jag äntligen veta, efter att JT försökte dra ut på det ännu mer genom att fråga om vi skulle gå på bio...
men inte var det bio inte, för ur sin bakficka drog han upp två biljetter till Svenska Akademien-konserten. ÅH gissa om jag blev glad! Fantastiskt!
När vi kom dit hade PJ och Hanne också fått biljetter av JT så vi blev ett litet gäng som gungade,sjöng med och rent ut koste oss framför scenen på Blå. Nya skivan inhandlades med ett linne till mig och t-shirt till JT.
Vilken kväll, och vilken bra paus från tentan.
Svenska Akademien-gunget kommer sitta kvar hela sommaren.
Lycka!