Motorvägen till Barcelona

Igår var vi inne i Barcelona hela dagen. Det började med att vi skulle försöka hitta en buss som skulle ta oss in till centrum. Vi bor på ett ställe som heter Can Serrat som ligger ungefär en 50 min från Barcelona. Vi hade fått reda på att det skulle gå en buss kl 8.15. Vi var där kl 8.00 och väntade. Men det kom ingen buss. Nu hade vi också fått reda på att bussarna brukade vara sådär en 20 min sena. Men vi blev lite otåliga där vi stod. Eftersom ingen av oss kunde någon spanska var det också lite svårt att fråga någon om någonting. Men vi visste att det gick andra bussar från motorvägen. Så då började vi vandra den vägen. Olagligt och lite farligt att gå vid sidan av motorvägen, men inte hittade vi en busshållplats för det inte. Vi fick gå tillbaka och vänta på nästa buss som gick 10.15. Så mycket för den tidiga morgonen.
Men det blev lång dag på makrnad, Sagrada familia och gothiska kvarteren.
Stället vi bor på är väldigt mysigt och fint. Trots att det är väldigt kallt innomhus och ca 4 paraliserade getingar inne på rummet. Frukost ingår, men man får ordna den själv när man går upp, och middag ingår kl 20 varje dag utom söndag. Nu ska jag ut och köra ett yogapass för mina klasskamrater.

Veckan som gick och var och är

Nu har jag valt och mailat, jag ska jobba med arkitektur på mitt bachelor-projekt. Nu har det börjat..
"To men med bass"-föredraget på Gyldendalsdagarna, skitbra! Jag tror jag ska skriva en bok, jag menar hur svårt kan det va!?
"Skjærgårdstrubaduren" vann "Norges herligste".
Sen är jag lite stressad sådär generellt. Jag ska vara borta i två veckor, start imorgon. Jag åker till Spanien och Grand Canaria, jag har massa ting att göra innan det. Inte har jag packat heller och ikväll ska jag jobba. Men när jag sätter mig på planet imorgon kommer jag andas ut, intill dess håller jag andan.


Hej dunder!

image44

I helgen hade vi finfinbesök av Johan, Jacob och Sara. Vi åkte till Norefjell och fick två intensiva, snöhärliga dagar i backarna. Knallväder på fredag, nysnö på lördag. Så bra före att det blev kramkalas när vi kommit ner första åket på lördagmorgon. Lycka! På söndagen staplade vi omkring med stela vader och spagettilår. Shit vad trött jag var i musklerna. Men det var en hejdundrandes bra helg!

Start och glad

Nu har mitt Bachelorprojekt startat. Idag var det föreläsning om uppgiftstexten. Det känns bra. Jag vet vad jag ska göra, men inte helt hur, och det är ju så det ska vara i fördjupningsprojektet.
Jag fick se alla klassisar igen också, efter massa veckor med praktik var det gott att få se dem, få lite kramar och prata i pausen.
Jag fick B på min skulpturuppgift som jag gjorde innan jul också, det känns väldigt bra. Det hade jag hoppast på men inte trott, så det blev lite skutt omkring i lägenheten av lättnad och gädje.