En sak i taget

=
Nu står den inte längre i vårat vardagsrum. Nu står den på ett kontor hos en organisation som hjälper de som upplevt våld i hemmet. Den gick till en bra sak och pengarna ska vi använda för att köpa kameran vi vill ha med på resan.

Välkommen vinter


Ni måtro jag blev förvånad när jag flög till Oslo igår från Stavanger och landskapet runt oslo var helt vitt. Den första snön hade kommit och lagt sig över slätterna. Vackert. Välkommen vintern

Seven heart

nu när vi ändå pratar om stolar så kan jag passa på att visa dessa

Lisa Jones har gjort en vidararbetning av Arne Jacobsen´s 7an-stol, dessa är inspirerade av Da Vincis anatomiska teckningar. Varje stol representerar ett männskligt organ.
Riktigt fina, nydelig formspråk.

Det har hänt

Jag visste att detta någondag skulle hända. En liten notis i tidningen berättade om det.

Skolan BI i Nydalen, Oslo, för övrigt mitt förra arbetsställe, är en ny och väldigt elegant byggnad.
Byggandet av skolan gick på riktigt mycket pengar och det är tydligt att man inte sparat in på något och att inget lämnats till tillfälligheter. De har således valt att plassera Arne Jacobsens 7an-stolar i hela byggnaden.
Nu är det trots allt så att de flesta på skolan inte vet att de 1000 trästolarna de sitter på är värda flera tusen kr styck, men några finns det ju allt som känner igen dem och som vänt på stolarna för att konstatera att det faktiskt står Fritz Hansen under. Där ibland dem fanns en hantverkare som var där på uppdrag. Han kunde inte motstå frestelsen att försöka. Han började lämpa in stolar i sin hantverks-van. Tur för BI att de har så många övervakningskameror och allerta säkerhetsvakter. Han blev tagen på bar gärning.
Jag tycker det är sorgligt med folk som inte kan skijla mellan ditt och mitt. Men frågan är bara hur många andra som försökt och om det är någon som faktiskt lyckats...

Ibland blir jag riktigt rädd

Jag blir så förvånad när jag hör vissas åsikter (meninger) om saker. Och funderar på hur det är möjligt att man kan tänka så annurlunda. Som i helgen har jag fått höra kommentarer som "De jävla kommunisterna som styr nå" Och "allt de vil er å splittre kjernefamilien" och "hva er det som er galt med privatisering?". Jag är van att diskutera om saker, men jag blir ändå lika förvånad när man hör hur vissa tänker om socialismen. Jag är röd i mina åikter, men även om jag innerst inne tycker att alla borde tänka likadant som mig, så tycker jag att olika åsikter och funderingar gör ett rikare land med större mångfald. Men ibland blir jag riktigt rädd för demokratin i Norge. Speciellt med tanke på hur många som röstar på FRP. Jag önskar att jag fick rösta i Norge.

Kolonilandet Norge


Det är inte alla som vet att Norge fortfarande är ett land som har en koloni. De äger ett litet landstycke långt ifrån den norska kusten. Långt från oljeborrarna, lusekoftorna, norskt trä och røykelaks. Långt mer söderut än så, i den södra delen av Altlanten ligger en liten, liten ö. Ett norskt territorium bebott av pingviner. Nämligen Bouvetøya (Bouvet island).

Denna ön har inga hamnar eller andra ställen att förtöya vid och är därför svår att komma i land på. Alla stora vågor har under åren skapat väldigt skarpa kanter runt hela ön och kanterna är oftast är täckta av is och snö. Det lättaste sättet att komma till ön är med en helikopter från ett skepp. Glaciärerna utgör ett stort lager med is som i stor kraft och styrka bit för bit rasar ner i havet eller på de ojämna ytorna av svart vulkansand. På grund av det, minst sagt, hårda klimatet är vegetationen liten, näst intill obefintligt med undatag av mossa. Sälar, sjöfåglar och pingviner är dens enda fauna.

Det är ju väldigt spännande att spekulera i varför norrmännen valde just denna obebodda, karja landsbiten att ockupera.

Ett svårt farväl

I fredags var det begravning för min farbror. Min kära farbror Sture som drogs bort ifrån oss alldeles för fort. Han var en fantastisk människa med stort hjärta och en förmåga att alltid se positivt på allt. Han var en god man, rakt igenom godhjärtad och otroligt vänlig och snäll. Han var omtyckt och älskad och kommer vara otroligt saknad. 
Det kom 500 personer till kyrkan i fredags för att ta farväl och det om något vittnar om att han hade många, många vänner.
Det var en väldigt fin begravning. Det kändes bra att det var personer som kände Sture som medverkade. Jan genomförde en jättefin cermoni. Musiken var väldigt vacker och Caroline och Kärra nå´n sjöng stämningsfullt. Det känns bra att få ta et så fint farväl av farbror Sture. Jag kommer sakna honom mycket.

oj oj oj!

Jag har haft jätteont i ryggen i flera dagar, eller rättare sagt har jag haft ont i ryggen i flera år, från och till. Men nu fick jag nog. Jag måste göra något åt det. Igår ringde jag till en naprapat och fick tid idag morse. Det var nog det bästa jag gjort för mig själv på länge, länge.
Han kollade alla reflexer, ryggrörelser och styrka. Tryckte och masserade, knäckte och strechande. Oj ojojoj var det ända jag kunde få fram efter knäckningen. Det var otroligt bra. Nu känns det som jag har träningsverk, men är redan otroligt mycket bättre. Jag är helt såld. Med rätt träning och streching nu så kommer detta lösa mitt liv! Tusen tack Pernille för anbefalningen!

Otänkbart

Okej jag måste erkänna att jag börjat med något, något som jag för några år sedan skulle tänkas helt omöjligt för mig att göra. Det hela började när jag bodde med A-K. Idag har det nått sin topp! ...Jag har två olika strumpor på mig. Men till mitt försvar ska ni veta att de båda är ljusgrå i grunden och har disney-motiv, men endå...

Contamporary

Richard Alston Dance Company
Jag har äntligen fått anmäla mig till höstens danskurs. Contamporary jazz står på schemat varje måndagkväll framöver. Ska bli härligt att få slänga sig omkring igen. Fram till det börjar får jag nöja mig med yoga och träning och en hel massa streching såklart.