Fleksnes

Fleksnes

Den norska figur som gjort sig mest känd i Sverige är väl ändå "Marve Fleksnes". Jag såg i går en dokumentär om honom eller rättare sagt om Rolv Wesenlund, som han heter egentligen. Väldigt underhållande och intressant program. Fleksnes är gjord efter "medelnorrmannen" och det är nog därför han blivit så känd, även utanför Norges gränser, inte konstigt det för han är ju lite tokig! 
Från bärjan var det ett Brittiskt koncept och idé där TV-serien hette "Steptoe and son". Den kopierades och gjordes om lite för att passa i Norge. Bl.a så la Rolv till Fleksnes utrop "-Deee o", som ju blev välanvänt kan man säga! Detta utrop, berättade han i dokumentären, kom ifrån en resa som han och hans fru gjorde ner till medelhavet, där de såg en konsert med lite blandade artister och en av artisterna använde just detta utrop i showen. Efter den resan började Rolv väcka sin fru med att just skrika ut -"DEEE O" till henne, en äkta romantiker han är eller hur... jag menar vem som helst skulle väl vilja bli väckt av en Fleksnes som skriker i örat på en... :o)

Kommentarer
Postat av: wagner

Jag älskar Fleksnes!

Postat av: Sofia

Haha! Det gör vi väl alla!? :o)

2006-08-29 @ 21:09:39
Postat av: Hull

Jag med.

2006-08-29 @ 21:48:36
URL: http://www.hull.nu
Postat av: Pål Jostein

Ja, jeg vil bare få sagt Hämskt mycket hej!
PJ

2006-08-30 @ 20:19:35
URL: http://didriks.net
Postat av: Sofia

Nice! :o) Hej på dig själv Pål Jostein!

2006-08-30 @ 23:07:43
Postat av: nisse hult

Hancocks Half Hour var väl den egentliga förebilden till Fleksnes lysande tolkning.
"Steptoe and son" har dock Cederhök o von B. gjort en riktigt bra svensk variant av...

2007-04-03 @ 19:22:20
Postat av: Leifkornelia

Thank you for all your emails and help. I have solved my problems with your help and my life is now worth living. I cannot thank you enough for what you have done for me and want the whole world to know how grateful I am for you. Thank you thank you thank you.

2009-07-10 @ 08:58:49
URL: http://leifkornelia.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback