Pengagaloppen

"Norge är som en Lotto-milljonär"
dagen bästa citat
Vi satt idag och disskuterade Norges välfärdssammhälle. Man blir förundrad över vad norska staten väljer att lägga pengar på... och över vad de väljer att inte lägga pengar på, tex bättre vägar, järnvägsspår, skolmat mm. Norges ekononomisk växt och ekonomiska utveckling har gått så fort att det är självklart att inte allt håller samma tempo. Efter 2:a världskriget var Norge ett av de fattigaste länderna i Europa. Nu, lite mer är 60 år senare är det det rikaste landet i hela världen. Oljan var som Norges Lottokuppong, och de tog hem storvinsten. Nu väntar vi bara på att resten av samhället ska komma ikapp.

Kommentarer
Postat av: Peter Andersson

Spännande! Visst har vi diskuterat det tidigare? Att det är så tråkigt att Noreg inte gör något för ex. socialt utslagna personer? Och att städa upp i självaste huvudstaden som inte är direkt trevligt när man kommer med tåg eller buss. Nej, Noreg borde verkligen se till att hamna på rätt spår vad gäller välfärden. Men annars tror jag Noreg är bra på utbildning osv. De har ju möjligheterna! Sen var nog Island det fattisgaste landet i Europa fram till 1970-talet, då de sista flyttade från sin Grotta i Laugarvethllir (tror jag det hette).

Kram på dig!

Postat av: Sofia

Visst har vi det Peter! Det är ett väldigt intressant tema som du tar upp med de som faller utanför samhället. Invånare i Oslo ser det, det finns väldigt konkret vid centralstationen att de drogberoende och utslagna människor finns och syns. Det är tragiskt att det är så, men samtidigt positivt att vi inte kan blunda för det. Det är ett konkret exempel på att Oslo är en huvudstad med, som de flesta andra huvudstäder, drogproblematik. Försvinner de från jernbanetorget kommer de ju inte med automatik försvinna från Oslo. Kanske lika bra att de finns där tills man utarbetar en lösning att fånga upp de som fallit ner. Prindsen där jag varit på praktik i fyra veckor är en fristad för många. Där är de välkomna som de är, där finns inga krav eller mål. Där kan de få vänligt bemötande och god lunch. Det är sådanna tilltag det borde finnas fler av.

2008-02-26 @ 15:29:54
Postat av: Corneliuskaja

Very informative...God Bless

2009-10-02 @ 14:16:19
URL: http://corneliuskaja.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback