Happy happy, joy, joy!

Som Lars Georg redan raknat ut har vi varit pa Perhentian island, Malaysia.
Det var helt fantastiskt fint! Klarblatt vatten, harlig sandstrand och massa koraller och fiskar i havet. Perfekt for snorkling. Vi har simmat bland black-tip haj, clownfiskar, massa farg-glada parrotfish och andra fiskar och stora stora skoldpaddor. Ett mission till ar da avklarat pa resan iallafall och det var ju att se skoldpaddor (hajarna var bara ett stort plus!). Inte mindre an 5 green turtles fick vi simma runt i havet med, vi uppskattar den storsta till en meter lang, fantastiska djur det dar!
Har var utsikten fran huvudkudden (hodeputen)


Pa kvallarna at vi kalasgod mat av superkocken Hash, dar vi bodde pa Petani Beach, harligt harligt! Dar vi valde att bo pa on Palau Perhentian Kecil var det bara tva stallen att bo pa. En liten ode strand med finfina manniskor. Nar vi akte darifran igar, undrade vi varfor vi akte... tror knappast vi kommer hitta ett sa fint stalla nagonannanstans. Tillochmed av den lilla valpen Lycky fick vi ett fint adjo, da han satte sig i vattnet och sag pa oss nar vi akte baten darifran. Vi maste aka tillbaka dit nagongang, jag vill garna visa alla det fina stallet, sa alla som vill med ar hjartligt valkomna!
Laktosgrejen fortsatter ga sin gilla gang med oss. Vi maste nu fraga runt vad mjolk heter pa Thai och be nagon skriva en lapp till oss som forklarar var situation. Vi borjar bli vana att lasa pa alla forpackningar och idag hittade vi ett mjolk- och margarinfritt brod, hurra!
Nu har vi kommit oss till Thailand och stannar en natt har i Hat Yai innan vi imorgon ska ut till nasta o-stopp. Det blir, den inte fullt lika ode on, Ko Lanta (an en gang kommer vi aka i fotsparen pa Per Jorgen och Nils Johans resa for 6 ar sedan).

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Herreguuud så heldige dere er!!!!

Fikk klump i halsen av den lille valpen Lycky du fortalte om, haha, så søtt! Imorgen får vi hund selv, nemlig:)

2009-04-23 @ 17:46:14
Postat av: Sven Olof

Hej på er!

Underbara bilder ni lägger ut!Jag vill inte göra er oroliga men ni kollar väl den dagsaktuella politiska situationen i Thailand!? Situationen är osäker även om det just nu är lugnt. Läs på
www.ud.se och svenska ambassadens rapporter: _4908.aspx" rel="nofollow">http://www.swedenabroad.com/Page_4908.aspxHa det fortsatt bra på er färd! Kram o Klem mm!Sven o Marianne

(Precis komna inom dörren från en skön lill-semester i Madrid.)

2009-04-24 @ 00:34:35
Postat av: Sofia

Ah! Fick ni hunden igar alltsa! Sa mysigt! Den maste vi komma och halsa pa nar vi kommer hem!Ja pappa, vi har hort om den politiska situationen har. Vi har fragat oss runt om det ar nagot stalle man inte ska aka till, Bangkok ar dar som det ar mest oroligt, men det borde inte vara nagon fara for turister. De har nu lugnat ner sig lite och taagen , som statt stilla under oroligheterna har nu borjat ga igen.

Fint att ni haft det bra i Madrid, det ar en harlig stad. Oscar och Carlos som vi var pa Taj Mahal tillsammans med kommer darifran, de tyckte saklart att deras stad ar den finaste av alla stader :).Kram

2009-04-25 @ 13:14:41
Postat av: Josephine Kalm

Jag fick en massa urinvägsinfektioner som aldrig ville gå över efter att ha tagit dykcert på perhentien 2005 (fast vi bodde på watercolours på pulau besar) och åt en massa malaysisk antibiotika. Sen eftersom antibiotikan hade slagit ut hela mitt bakteriesystem så fick jag gastrit och sen en amöba. En snäll en förvisso, men efter det blev jag laktosintolerant! Jag har fått veta att om man har anlagen för det och magen sen krånglar så kan det liksom trigga laktosintoleransen...surt! Men det har funkat rätt bra ändå med lactrase tabletter som alla pratar om :) Det blir också bättre när bakteriebalansen har återställt sig lite...antar att du har fått i dig en relativt stor mängd antibiotika som kanske inte är den mest välanpassade i de lite mindre utvecklade länderna...se om du kan hitta lite lactobakterier eller bifidus eller nåt att äta (finns i yoghurt om du kan hitta lactrasetabletter),hemma i Sverige finns de i tablettform och heter Bifolac. Det gjorde min laktosintolerans bättre!

Hoppas ni har det helt fantastiskt! Malaysia är ett av mina favvoställen. Dit ska jag flytta när jag blir stor!

Hälsningar Josephine Kalm

2009-04-27 @ 12:16:32
URL: http://www.vaktgatan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback