Kolonilandet Norge


Det är inte alla som vet att Norge fortfarande är ett land som har en koloni. De äger ett litet landstycke långt ifrån den norska kusten. Långt från oljeborrarna, lusekoftorna, norskt trä och røykelaks. Långt mer söderut än så, i den södra delen av Altlanten ligger en liten, liten ö. Ett norskt territorium bebott av pingviner. Nämligen Bouvetøya (Bouvet island).

Denna ön har inga hamnar eller andra ställen att förtöya vid och är därför svår att komma i land på. Alla stora vågor har under åren skapat väldigt skarpa kanter runt hela ön och kanterna är oftast är täckta av is och snö. Det lättaste sättet att komma till ön är med en helikopter från ett skepp. Glaciärerna utgör ett stort lager med is som i stor kraft och styrka bit för bit rasar ner i havet eller på de ojämna ytorna av svart vulkansand. På grund av det, minst sagt, hårda klimatet är vegetationen liten, näst intill obefintligt med undatag av mossa. Sälar, sjöfåglar och pingviner är dens enda fauna.

Det är ju väldigt spännande att spekulera i varför norrmännen valde just denna obebodda, karja landsbiten att ockupera.

Kommentarer
Postat av: Jan Tore

Men i 2014 kan du jo selv se denne perlen av et biland!

Postat av: Jan Tore

Beklager. 2012, selvsagt.

2008-10-16 @ 23:45:23
Postat av: Eivind M.

2012, ja!Ellers tror jeg vi nordmenn er genetisk eksponert for å ville ha ting ingen andre har lyst på. Bare se hvem vi velger inn på stortinget, for eksempel, eller hvordan vi fortsatt er bitre for å ha mistet Grønland.

2008-10-17 @ 07:58:07
URL: http://www.marienblogg.no
Postat av: Sofia

Haha! Ja Bouvet 2012, jag vet inte om jag vill åka dit, det verkar så kallt och öde. Men nu när ni ändå äger biten så kan ni ju passa på.Eivind, du har en poäng i det alltså, ser flera exempel.

Bara inte morrnännen nu får för sig att förtrycka urbefolkningen där. Tvinga pingvinerna att prata norska och sådant.

2008-10-17 @ 10:12:38
Postat av: Eivind M.

Njæ, jeg vil tro vi i det minste venter med å lære dem norsk til vi har tvangskastrert dem. Det ville vært mer vår stil, og mer i tråd med vår tradisjon.

2008-10-22 @ 09:13:45
URL: http://www.marienblogg.no
Postat av: Sofia

Uff! Norrmänn alltså! Makabra levender! ;)Jag har annars en teori om att ni har nosat er fram till mer olja eller andra naturprodukter där nere i atlanten. Kan det vara därför ni håller så hårt i ön...?

2008-10-22 @ 10:11:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback