Ogrönt 2

Alltså, nu börjar enbusken, som jag har på kontoret, sloka och tappa barr. Jag vet inte vad jag gör för fel, men något allarligt är det.


Barn och alkohol

I fredags höll jag ett föredrag om varför man inte borde dricka alkohol när det finns barn i närheten. Det gick bra tycker jag. Jag var lite rädd för att låta som en moraltant, så jag var ganska försiktig med att ta i för hårt. Så jag hoppas att de barnehagearbetarna, lärarna, läkarna, organisationsmedlemmarna, kommunarbetarna med flera, fick några bra tankar om temat.
Jag kan rekomendera att se dokumentären "Rör inte min sup" Som väldigt bra tar upp temat om hur vår skaninaviska alkoholkultur går ut över barn.

Se den på
http://svt.se/play?a=1310136

Tripp trapp

Min kollega Marianne satt och pratade om hur bra trappmaskiner på gym är. Så jag fick för mig den brillianta idén om att pröva just trappmaskinen på gymmet i tisdags. Det var bara det att jag aldrig hade trappmaskinat förut. Men det kunde väl inta vara så svårt. Jag tog ett djupt andetag och klev in i gymhallen. Det jobbiga med gymhallar är att man ska se så snitsig ut, alla vill se ut som man gjort alla saker miljontals gånger och att "detta var väl ingen tuff match".
Väl framme vid trappmakinen kunde jag ju inte ångra mig. Det blir lite som att stanna upp på gatan och vända helt om, då förstår ju folk att man gått fel, då är det ju bättre att gå en omväg bara för att slippa pinsamheten med att faktiskt bara vända (snu).

För att se lite mer rutinerad ut sätter jag på mig öronpluggarna och börjar lyssna på Björk, samtidigt som jag börjar trycka lite nervöst på inställningsknapparna på trappmaskinen. På maskinen brevid står en tjej och tripp-trappar väldigt självsäkert. Jag passar på att snegla lite på henne medans jag själv sätter igång med att trampa på stegplattorna. Jag har ju ingen aning om hur snabbt jag ska gå, eller hur mycket jag ska trampa ner, men jag försöker mitt bästa för att se rutinerad och cool-lugn ut.

Ja, det börjar ganska bra, tror jag iallafall. Men då börjar en text rulla på skärmen på min trappmaskin -KEEP TRAINING RHYTHM- Oh shit, jag har alltså ingen rytm och takt.... Så då nitstirrar jag på mina fötter och trampar frenetiskt för att trampa i konstant takt. Igen kommer texten -KEEP TRAINING RHYTHM- Neej! Nu prövar jag trampa på ett nytt sätt, kanske om jag sätter fötterna längre ut på pedalen -KEEP TRAINING RHYTHM- åååå, trampar i takt till musiken i öronen -KEEP TRAINING RHYTHM- Fan! tram, tramp, tramp, tramp -KEEP TRAINING RHYTHM- Waaaah tramp tramp tramp -KEEP TRAINING RHYTHM- tramp tramp tramp -KEEP TRAINING RHYTHM-. Så höll det på hela träningsprogrammet. Jag blev helt galen.

För att inte brytas ner så jag har kommit fram till att det var maskinen det var fel på.

Ogrönt

Jag är så trött på mina ogröna fingrar. Min a växter bara dör. Jag kan inte ha känsliga växter, jag måste ha sådanna som överlever allt. På kontoret har jag haft pynt-chili. De är ju jättefina med sina runda klumpar i rött, orange, gult och grönt. Jag hade den första i ca en vecka, sen kom jag tillbaka efter en helg och den var helt ihopskrunklad. Den andra lyckades jag med ganska länge, nästan en månad, men så igår skrynklade också den ihop. Så idag har jag köpt en mini-enbuske. Inte lika fin som chilin men det ger ju lite julkänsla iallafall. Hoppas den håller sig längre. Det är så tråkigt när växter dör. Jag känner mig så makaber. Så bara slänger jag den i sophinken och köper en ny. Som att det är så man ersätter liv.

Blä trött

Blä. blä blä!
så känns det denna morgon. Typisk morgontrött och seg. Lite stress i magen också som jag hoppas jag kan ta bort innan dagen är slut. Nu ska jag sätta igång och mata bort saker på kontoret. Ring runt, senda mail och skicka ut material. det är min plan idag.

Pumpalens

Idag är det Pumpen! det ska vi genomföra här i Torggaten 1. Vi kommer nog bli ett litet gäng, men oj vad vi kommer jobba på! Alla är såklart hjärtligt välkommen att vara med. Kom kom!
Heja heja "Goda grannar".

 

Stormstegen

Nu har vi fått alla flygbilljetter, en hel bunt blev det! Idag ska jag göra ett nytt försök på att hämta ut mitt pass och sen ska jag till banken för att fixa visakort inför resan. Igår la vi ut annons i Vårt land på lägenheten, och tittade på eventuella hyresgästers annonser. Sen ska vi vaccisera oss, köpa ryggsäck, fixa visum till Indien och Kina, så faller det bit för bit på plats.
Det börjar närma sig... med stormsteg.

Kanske det löser sig

Det verkar som att jag är gjord för att röra på mig. Det är min rygg igen om spökar. Jag går ju hos en naprapat som försöker hitta grunden till det onda. Jag har haft jätteont i flera dagar. Så igår var jag på dans och var väldigt bekymrad över hur det skulle gå. Det gjorde ju lite ont i flera posotioner, men nu... igår efter dansen och idag när jag vaknade, så himla mycket bättre. Dessutom var det likadant förra veckan. Dans och yoga er tingen for meg alltså! Det gör mig väldigt lycklig, för jag vet inte hur jag skulle klara mig utan!

Fullt upp

Igår var jag på Gjøvik, idag ska jag till Trondheim på lördag ska jag tillbaka till Oslo, det är mycket resande på mig nu. men det är roligt att kunna få medlemmar till att engagera sig!

Äntligen!


Idag fick jag presentkort på H&M. Det vill säga att H&M-affären precis under kontoret är färdigombyggt, så nu kommer vi slippa gå genom en hel labyrint med metallstänger, conteinrar, stegar och byggmaterial med tillhörande byggare för att komma in på kontoret. Detta blir fint.

Yes, they can!


Yes they did!

Helghärligt

Det var härligt att ha en helg där jag har varit helt ledig. Bara kunde göra småting och ha det fint. Vi var på bio på kino-dagene, då får man gå till halvpris. Vi såg "Fatso"... den var inget vidare. Inget som jag rekomenderar.
På söndagen sydde jag hela dagen, på kvällen spelade vi Tony Hawk och såg film hos Jan Tore. Jag fick 51000 poäng på två minuter, väldigt nöjd. Filmen "Into the wild" sågs på kvällen. Den rekomenderar jag starkt, skitbra film, se den!