It´s getting hot, hot, hot

Nu har vi rest till Brasilien, Brasil. Vi har varit en halv dag i Foz de Iguazu, vid vattenfallen som vi har bilder av, men pá den Brasilianska sidan. Vi reste nattbuss dárifrán till Sao Paulo fór att byta buss till havet, nármare bestámt Ubatuba.
Ubatuba àr en liten surfstad. Dár stannade vi i en natt och sen var det vidare med buss till Paraty. Vár plan ár att ta oss upp till Rio och dá ár báde Ubatuba och Paraty bra stopp pá vágen.
I morse kom vi till denna fina charmiga stad. Paraty (utalas Paratchi) á omringad av óar med fina stránder och snorklingsstállen.

Det ár en otrolig hetta (varme) hár. Jag tror aldrig jag har svettats sá mycket fór. Nár vi hade fátt oss hostelrum sá hade vi bara en sak i huvudet. Havet! Vi máste bada.
Vi gick ner till stads-stranden men det vattnet var bara fór smutsigt och obehagligt. Vi skulle gá vidare till násta strand, 15 min gáng, i det varmaste vádret vi nágonsin upplevt.
Ántligen kom vi fram och vi skulle springa ner i vattnet. Men.... nog fór att vattnet var lite renare, inte mycket, men det vársta var att nár vi sátter ner fótterna i vattnet bránner vi oss nástan. Vattnet ár varmare án vára varma kroppar. Shit det var obehagligt. Vi tog nágra simtag i det grumliga bubbelpoolvarma vattnet, men den gojsiga, leriga botten fick oss till att springa upp igen pá stranden, som ocksá var glódhet. Vi stállde oss i skuggan och drack vatten, innan vi gick tillbaka lika varma och váta av svett och precis lika tórstiga efter svalkande vatten.
Imorgon ár det bara en sak som gáller: att sátta sig pá en bát ut till en av de fina stránderna pá nágon av óarna.

Kommentarer
Postat av: Sven Olof

Ni verkar då verkligen förtjusta i bussåkning!



Men Paraty! Det var ju portugisernas viktigaste hamnstad i Sydamerika. Man skeppade bl a ut guld på 1700-talet. Paraty, som gammal kolonialstad, lär ha mycket fin arkitektur och är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Hoppas ni hinner se lite mer av staden och lägga ut lite bilder innan ni kuskar vidare.



Förstår värmen! Ni är ju inte så långt från ekvatorn. Kom ihåg att skydda er mot solen med långbent och långärmat och något på huvudet! Och drick mycket!



Här är det uselt värre! Regn, snöglopp och influensa med feber, hosta och magvärk. Annars allt väl!



Goa hälsningar från Götet!

2009-03-03 @ 08:44:04
Postat av: Marte

Arriba! Her er det også varmt - hele to plussgrader! Men det er lite sambarytmer å spore. Skal dere til Rio? Virker som dere koser dere masse, både på buss og på strand:)

Postat av: Nils Johan

Paraty :) høyres fint ut! Artig at de tok turen til Ubatuba også! hehe. Såg du Per Jørgen noko til Sarah?!

2009-03-04 @ 12:23:51
Postat av: Marianne

Vad är väl sol och värme mot 1 meter snö och strålande solsken:) Låter härligt men fy vad sanden kan bränna! Ni behöver badsandler, långbent, långärmat och mycket vatten med vätskeersättningspulver.

Hur går det med svampen i munner PJ?

Kram

2009-03-04 @ 22:07:48
Postat av: Jacob

Hej!



Jag har läst alla inlägg, ni verkar ha haft både med och motgångar. Skönt att ni verkar må ok nu! Skoj med Brasilien, dit vill jag också åka!

2009-03-04 @ 22:30:38
URL: http://www.decoscope.se
Postat av: Sofia

Tusen takk fór alla hálsotips De mottas gárna!

Pappa,Ja Paraty ár verkligen váldigt fint. Háller pá att lágga ut lçite bilder frán staden nu pá flickr.

Jag har dragit pá mig en fórkylning ocksá, alla air-con pá bussar och i affárer... inte bra. Men vi har massa apotek runt hostellet, och dár finns det mesta.

Marte, jaja,visst ska vi till Rio :) Idag hade vi latinrytmer sá det hóll av en trubadur pá strandkryssning.

Nils Johan, Ja, vi ság inte henne, men Pelle kánde starka nostalgiminnen dá vi tog in pá samma hotell som ni sov pá i Ubatuba :) Sá fór ett ógonblick var vi "i fótspáren" till er resa.

Mamma, vi lángtar lite till snón faktiskt. vi vill helst inte ha nágot alls pá oss, vi smálter nástan bort hár. Vi háller oss i skuggan och i vattnet vid de fina stránderna vi hittat. Dricker massa vatten och har massa solskydd, jag lovar :)

Jacob, hej hej! Kul att hóra att du fóljer med oss hár. Brasilien rekomenderas starkt :). Hálsa familjen massa frán oss. Gládjer oss till att se er alla tre nár vi kommer hem.



2009-03-05 @ 00:13:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback