Pá jakt efter kyla, räddade av den stora ón

Vármen i Paraty blev fór mycket. Vi blev tvugna att válja: smálta bort eller óverleva.
Vi ákte dárfór vidare till Ilha Grande. En stor ó. Detta ár det typiska turist-paradiset. Vatten át alla háll, charmiga smá hus och grusvágar, sá gott som, utan motorfordon (kjóretóy). Det finns bara tvá elektriska polisbilar och en sopbil (sóppelbil). Idag klarade vi ocksá fór en gángs skull att góra Ingenting. Inte illa!
Pelle blev, lite óverraskande, igenkánd och mottagen med leende och kram (smil og klem) pá ett hostel han och Nils Johan bodde pá nár de var hár fór fem ár sedan. 
Nu ár det sent pá kvállen. Vi ska ner till stranden fór att fórsóka se skóldpaddor.

Kommentarer
Postat av: mamma Bjørg

Kjekt å følge med på ferden. Jeg kom tilbake fra Alvøen igår. Fadderungene er blitt store. Spesielt Hakon som pludrer ivei. Stine litt etter i motorikken. Maia er en liten apekatt som gjentar alt du sier. Etter et par dagen fallt skuldrene på plass: Snøklokker, krokus og tulipaner i knopp. Måtte ut i hagen med greip. Hadde ikke nok krefter.

så jeg satte meg på skaftet med resultat at det knakk, jeg fikk vondt i ryggen, men kjøpte et nytt,-ugraset skulle vekk. Var i Austevoll å så på hytta. Den vil kreve mye, Bygge alt om igjen inne i et skall. Har fått en snekker som må ha inn en byggtørker først, så starter han om 4 uker.Så alle hvitevarer, innregning osv. Dette visste vi.

Tror jeg har hørt på radioen at studielån kunne bindes til fastrente fra 1. april på 3,2% renter i 3

år (tar forbehold med de eksekte tallene) med de var det laveste banken hadde hatt.

Står noen julepils i skapet som vi har tenkt å spandere på snilene når de kommer og forstyrrer idyllen.

Kjæring hilsen fra mamma

2009-03-07 @ 05:32:09
Postat av: Siw Hallbert

Hej på Er

Det är lördag och snöflingor faller utanför fönstret. Som tur är smälter de bort direkt. Nu vill vi inte ha vinter utan vår. Den är på väg det känns i luften. Jag håller på och packar lite mest varje dag. Radhuset är sålt och flyttlasset går den 4-5 april till Badhusgatan. Ni är välkomna att hälsa på i min nya lägenhet. Jag ska idag se på när Wasaiterna spelar handbollsmatch.Erik spelar men förståss men även den gamle "gubben" Gustav ska vara med.

Igår var jag på information om Kongressen. Det är mycket som ska göras och falla på plats. Hoppas att alla förberedelser går i lås.

Det ser ut som Ni har det bra och trivs med Er resa. När är ni hemma igen? Sköt om Er!

Många hälsningar till Er båda

Siw

2009-03-07 @ 11:09:08
Postat av: Oskar

Hoo!

Härligt att läsa om era äventyr!

Jag har just fått körkortstillståndet och ska ge mig i kast med att ta körkort, minsann. Och här är det slask och grått väder, och inte så många sköldpaddor förutom de som man passerar när man går förbi Zoo-affären. Där finns det papigojor också. Och spindlar. I lägenheten finns bara mal och pälsänglar som sen ska bli små skalbaggar om de får leva och ha hälsan.Ifall det är supervarmt eller man är mycket dålig i magen så ska man dricka vätskeersättning. Man kan göra sådan själv ifall man inte har sån ifrån apoteket. Det är en liter vatten, 2 matskedar socker och en tesked salt (om jag minns rätt, och det gör jag nog).Brita hälsar också. Hon har också fått körkortstillstånd. Här ska spädas på växthuseffekten så det smäller om det!Kramar

/Oskar

2009-03-08 @ 13:56:08
Postat av: Nils Johan

haha, husker dei oss? det var ein flott plass, men kvifor har me gjort slikt inntrykk? hehe. pussig.

2009-03-08 @ 20:35:41
Postat av: Siw Hallbert

Hej på Er

Idag är det 8 mars och internationella kvinnodagen! Glöm inte bort det Per-Jörgen! Sen kan vi också informera om att det är en väldigt viktig namnsdag! Dagens namnsdagsbarn heter Siv. Vad säger Ni om det!

Linnéa och jag håller på och packar böcker i Konsum-påsar! I morgon är det måndag och då skall Linnéa till Burgårdens gymnasium och ringa till sin kommande praktikplats. Siw skall vara politiker på förmiddagen och rektor på eftermiddagen. Sedan skall vi hem och äta semlor!

Sofia Du får bjuda sydamerikanerna på semlor. Bröd mandelmassa och grädde! Det fixar Du väl!

Ha det!

Linnéa och Siw

2009-03-08 @ 22:16:51
Postat av: Frøken Aadalen

Haha, herlig! Jeg skulle nok også husket Per Jørgen og Nils Johan 5 år etter, de gjør inntrykk!:)

Postat av: Sofia

Fint att hóra vad som hánder hemma!

Siw, du verkar verkligen ha saker fór dig. Sá ska det vara :) Kvinnodag och namsdag, inte illa! Pelle blir stándigt pámind om att han ár tillsammans med en kvinna av Hallbert-släktet. Semlor fár gärna vara orörda fór min del, om man inte bytt ut madelmassan med hallonsylt, sáklart, mums :) Lycka till med flytten och hälsa hela familjen.Oskar och körkort... ja, det kan man bli van vid :). Bra Oskar och Brita! Det är väldigt smidigt att ha, speciellt pá Norrbacka, och det är kanske en av anledningarna. Lycka till, det gár sá bra sá!

lyckliga du som faktiskt fár se skóldpaddor, om en i fángenskap, men endá. Jag har bara sett en enda stor en... och den var dód sen ett tag tillbaka kan man sága! Men en lite hundvalp fick vi hálla i idag.

Vi har fátt massa vátske ersáttning, och kópt pá oss ett lager frán Nicaragua. Fint att ha. Sá tog jag ju med mig halva apoteket frán Góteborg :)

Hálsa Brita massa tillbaka. Njut av kylan, vi njuter av vármen allt har sin charm :)

2009-03-10 @ 00:10:21
Postat av: Per Jorgen

Mamma: Flott med fin oppdatering. Ikke ofre helsa for ugresset da. Jeg láste renta i 5 ár pá 5.1 for noen ár siden. Lurt av og til, ná ikke sá veldig smart.Nils Johan: Ja det lurer jeg ogsá pá. Om han Fred egentlig husket oss noe saerlig er jeg litt usikker pá, men hun lille skravledama husket meg/oss pá sekundet, hehe. Stedet har blitt skikkelig stort ná, nye bygg og greier. Vi var der i tide..Fröken Aadalen: Hehe, ja jeg og Garnes.. Store smil og mye sjarm. Ja vi er uforglemmelige;-) Veldig mange som husker deg i lang tid ogsá vet jeg.

2009-03-10 @ 00:45:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback